ambtenaren
levenStemmen: 1267
1
Man wordt overvallen: "Je geld of je leven!" "Ik heb geen geld", zegt de man. "Wat doe je dan voor de kost?", vraagt de overvaller. "Ik ben ambtenaar", zegt de man. "Loop maar door, dan heb je ook geen leven"
saaiStemmen: 916
2
vraagt de een aan de ander! Wat de jij voor de kost? Ik? Ik stempel brieven op het postkantoor! Dat moet een saaie baan zijn, zegt de andere man. Nee hoor, antwoord de man, we stempelen iedere dag met een andere datum!
belastingdienstStemmen: 836
3
Er wordt gebeld. Het dienstmeisje doet open en laat een man binnen. Even later roept de heer des huizes naar beneden: "Wie was dat?" Roept het dienstmeisje: "De inner der directe belastingen!" Roept de heer des huizes naar beneden: "Geef die man een stoel." Roept het dienstmeisje: "Een stoel? Hij wil het hele interieur!"
geheimStemmen: 723
4
"Wat doet je vader eigenlijk voor werk?" "Hij is ambtenaar bij de geheime dienst en dat werk is zo geheim, dat hij zelf niet eens weet wat hij moet doen."
burgerzakenStemmen: 627
5
"Van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan", zegt het hoofd van burgerzaken tegen een van zijn luie medewerkers. "Dat weet ik wel," luidt het antwoord, "maar ik wil niet de eerste zijn."
Mop toevoegen
Titel van de map Rubriek
Mop