school
engelsStemmen: 1707
1
Jaap vraagt aan zijn vader waarom hij eigenlijk Engels moet leren. "Maar jongen, de halve wereld spreekt toch Engels!", antwoordt zijn vader. Waarop Jaap verbaasd reageert: "Ōs dat dan nog niet voldoende?"
sak so sieStemmen: 823
2
De juffrouw vraagt aan de kinderen in de klas of ze een muziekinstrument kunnen opnoemen. Jantje steekt zijn vinger op en zegt: Een Piano, Juf. Heel goed zeg de juffrouw. Pietje steekt zijn vinger op en zegt: Een Viool, Juf. Heel goed zegt de juf, waarop Moosje zijn vinger opsteekt en zegt: Een Sak So Sie, juffrouw. De juffrouw vraagt verwonderd aan Moosje wat dat dan wel voor een instrument is, waarop Moosje antwoordt: Toen ik gisterenavond langs de slaapkamer van mijn ouders liep zei mijn moeder tegen mijn vader: Nou Bram, als ik jouw " Sak So Sie " zit er ook niet veel muziek meer in.
rijmenStemmen: 757
3
"In het lager onderwijs probeert de juf de kinderen te leren wat rijmen betekend. Ze schrijft op het bord: De boten varen op de zee.. En wij varen soms eens mee. Vraagt ze aan de kinderen.....weet er nog iemand een rijmpje.? Achteraan in de klas zit rooie Bert en steekt zijn hand op. Ja Bert zegt de Juf....zeg het maar. Bert Zegt: Mijn zus staat in de put , en het water komt tot aan haar......daar aarzeld Bert even en zegt dan toch.....KnieŽn. Ja maar zegt de Juf, Bert dat rijmt niet. Wacht maar zegt Bert totdat het water wat hoger komt."
fransStemmen: 680
4
Leraar aan leerling: "Ken jij Frans?" "Ja, meneer, Frans is mijn oom." "Nee, dat bedoel ik niet, spreek jij Frans?" "Ja, meneer, elke zondag wanneer hij bij ons op bezoek komt." "Nee, dat bedoel ik ook niet, versta jij Frans?" "Ja, meneer, maar dan moet hij wel Nederlands praten."
lieve jufStemmen: 645
5
de lieve juf vraagt haar leerlingen een gedicht te maken. Vraagt ze aan Jantje zijn gedicht voor te lezen. Jantje :Ik hou van de zee, Ik hou van de rotsen, maar als ik jou zie moet ik kotsen.
Mop toevoegen
Titel van de map Rubriek
Mop